11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаТел Авив приема финалната четворка на ФИБА Къп

Тел Авив приема финалната четворка на ФИБА Къп

Мачовете ще се играят в митичната зала "Менора Мивтачим"

Израел се стяга за първото от поредицата домакинства на европейските клубни турнири по баскетбол този сезон, а това не е изненада предвид факта, че страната е на първо място в света по ваксинация на населението си срещу Covid-19.
Финалната четворка на втория по сила клубен турнир на Стария континент, органиниран от Международната федерация по баскетбол – ФИБА Къп, ще се проведе в Тел Авив от 23 до 26 април. Мачовете ще се играят в митичната зала „Менора Мивтачим“, която през лятото на 2017-а домакинства и на група от Европейското първенство за мъже.
За ценния трофей ще спорят единствения местен представител Нес Циона, руският Парма, румънският Орадея и полският Стал. На полуфиналите на 26 април един срещу друг застават Парма срещу Нес Циона и Стар срещу Орадеа.
Първоначално, двубоите трябваше да се състоят в друга прочута зала в Тел Авив – „Шломо Груп арина“, но заради далеч по-големите възможности на трибуните да бъдат допуснати повече зрители, накара ръководството на ФИБА да гласува „за“ промяната и да премести решителната фаза от надпреварата в „Менора Мивтачим“.
В неделя по програма са двата мача за разпределение на медалите – този за бронзовите отличия и разбира се, този, който ще определи новият победител във ФИБА Къп.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани