10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоОще от светаТежкото решение: Да ампутираш крака си заради баскетбола (видео)

Тежкото решение: Да ампутираш крака си заради баскетбола (видео)

Джордж Бейтс тренира от 10 години, но някои пречки го шокират

Невероятна история идва от Великобритания, където Джордж Бейтс сериозно обмисля ампутация на краката си, за да може да продължи да играе баскетбол. В момента той е част от баскетболния отбор на колички, тъй като страда от “Синдром на Судек“, заради който не може да ходи сам. След последните промени в правилата, „това не е достатъчно“, за да бъде смятан за параолимпиец.

Това е огромна изненада за мен. Регистриран съм като човек с увреждания от 15 години. Отказал съм се от всичко останало в живота си, за да се посветя на този вид баскетбол. Тренирам от 10 години и това развитие ме шокира“, казва Джордж Бейтс.

Досега Международната баскетболна асоциация не спазваше препоръките на Международния параолимпийски комитет. Последните насоки към асоциацията са да спазва правилата, ако не иска да бъде изхвърлена.

Изведнъж състоянието ми не е достатъчно, за да съм параoлимпиец. Техният правилник е изключително ограничителен, тъй като не отчита редица различни увреждания. Процесът е напълно „черно-бял“, а ситуацията изобщо не е такава. Имах шанс да ампутирам крака си на 14-годишна възраст, това беше реалистичен вариант, но все пак реших да не го правя, въпреки че не мога да го използвам за ходене. От настоящата гледна точка със сигурност това би облекчило ситуацията, но никога не съм мислил, че ще попадна в ситуация като парализиран човек, който няма да получи разрешение да спортува. Първо, ще изпратя жалба и ако тя бъде отхвърлена, тогава ще помисля внимателно. Ампутацията е вариант, мога да играя още 10 години, но тогава ще трябва да живея с това решение до самия край”, допълва британецът.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани