3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориТеглят жребия за олимпийските турнири на 2 февруари (видео)

Теглят жребия за олимпийските турнири на 2 февруари (видео)

ФИБА остави събитието без публика

Жребият за олимпийските турнири при мъжете и жените ще се проведе на 2 февруари (вторник) от 11.30 ч. в Швейцария. Заради пандемията от коронавирус, събитието ще бъде без публика, но ще бъде излъчено в Уoutube и Фейсбук каналите на международната централа.

В турнира при мъжете със сигурност на Олимпиадата ще играят Нигерия, Аржентина, САЩ, Иран, Япония, Франция, Испания и Австралия. Останалите участници ще бъдат излъчени от квалификационните турнири, които ще се играят от 29 юни до 4 юли в Канада, Хърватия, Литва и Сърбия.

12-те отбора ще бъдат разделени в четири урни, на базата на последната класация на ФИБА. Разпределението на четирите бъдещи победители в олимпийските квалификационни турнири ще ​​се основава на най-високото им класиране във всяко събитие.

Жребият ще разпредели отборите в три групи от по четири състава. В една и съща група могат да бъдат максимум два европейски отбора и не повече от един тим от другите континенти.

В турнира при жените ще се включат Нигерия, Канада, Пуерто Рико, САЩ, Китай, Япония, Корея, Белгия, Франция, Сърбия, Испания и Австралия. Те ще бъдат разпределени по същата система.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани