10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаСъперник на Балкан с ударен старт на финалите в Беларус

Съперник на Балкан с ударен старт на финалите в Беларус

Дебют за Минск направи братът на Уил Клайбърн – Крис Клайбърн

Първият съперник на Балкан в квалификацията за Шампионската лига – Минск бе повече убедителен на старта на Финалната четворка в първенството на Беларус за 2019/2020. В първия си мач от турнира момчетата на Ростислав Вергун не проявиха милост към Гродно-93 след 100:59 в двубой, който се игра в Минск.

Латвийският център Клавс Каварс бе много полезен за Минск и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби. Евгений Белянков наниза 13. Владимир Варемеенко се разписа с 12 точки.

Павел Карасевич бе най-резултатен за Гродно-93 с 12 точки.

Минск демонстрира добра успеваемост в стрелбата от тройката – 50% срещу 21% за съперника. Освен това, момчетата на Ростислав Вергун направиха повече асистенции – 29 срещу 12 завършващи подавания за Гродно-93.

Официален дебют за Минск направи по-малкият брат на MVP на финалите в Евролигата през 2019 г. Уил Клайбърн от ЦСКА Москва – Крис Клайбърн. Гардът реализира 7 точки плюс 2 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 18 минути.

Утре (5 септември) Минск ще играе срещу Рубон.

СТАТИСТИКА ОТ МИНСК – ГРОДНО-93

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани