21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаСупер Костадинов и злато за Реал Мадрид в младежката Евролига (видео)

Супер Костадинов и злато за Реал Мадрид в младежката Евролига (видео)

Дабъл-дабъл за крилото във финала срещу Барселона

Константин Костадинов и Реал Мадрид са шампиони в младежката Евролига през този сезон. Във финала на турнира във Валенсия българинът и колегите му от юношеската формация на „Белия балет“ надвиха Барселона с 81:78 след драма с продължение.

Така Константин Костадинов и Реал Мадрид станаха първите, защитили златото, завоювано преди две години, след като това прави за последно ФМП през 2009 г. Това е трети трофей за испанския гранд в тази надпревара.

Националът бе с основна заслуга за триумфа на Реал Мадрид, като оформи първия си дабъл-дабъл в надпреварата – 18 точки и 12 борби. За трети път в последните четири дни бургазлията приключи с двуцифрен точков актив.

При стрелбата си Константин Костадинов бе 5/9 от средно разстояние, 2/7 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това той стори за 38 минути на паркета като титуляр. 

СТАСТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД 18 – БАРСЕЛОНА 18

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани