12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаСупер Везенков даде искрата на Олимпиакос в Казан (видео)

Супер Везенков даде искрата на Олимпиакос в Казан (видео)

22 точки за българина при драматичната победа на Олимпиакос с продължение

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос минаха през драма с продължение при визитата си в Казан, но наложиха волята си над УНИКС с 87:84 в мач от 13 кръг в Евролигата. Така тимът на българина вече има баланс от 9-4 и заема трето място в класирането, докато руснаците са седми със 7 успеха и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило подобри рекорда си по резултатност в турнира на богатите през този сезон. Александър Везенков бе над всички за Олимпиакос с 22 точки плюс 7 борби, 3 асистенции и 5 откраднати топки, като даде заявка за званието MVP на кръга. При стрелбата си 26-годишният баскетболист бе 3/3 от средно разстояние, 3/7 зад дъгата и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това той направи за 39 минути на паркета.

От неговите колеги Костас Слукас вкара 12 точки в добавка към 8 асистенции. Мустафа Фал и Янулис Ларенцакис финишираха с по 10 и 6 борби.

Лоренцо Браун бе най-резултатен за УНИКС Казан с 21 точки. Айзея Кенън се отчете с 20. Джон Браун и Марио Хезоня останаха с по 11 точки.

КЛЮЧЪТ: 40 минути не стигнаха на двата състава да излъчат победител след 77:77 в редовното време. В допълнителните 5 минути Александър Везенков допринесе за успеха на „червено-белите“, като се превърна в автор на 5 от 10-те им точки, включително и на ключова тройка 29 секунди преди края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 декември Олимпиакос на Александър Везенков ще гостува на Цървена Звезда, а УНИКС Казан ще излезе срещу Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ УНИКС КАЗАН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани