4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияСпартак мина кота 100 срещу Ямбол (видео)

Спартак мина кота 100 срещу Ямбол (видео)

Плевенчани записаха победа №13 в НБЛ през сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак спечели за 13-ти път в НБЛ през 2022/2023. На свой терен плевенчани биха Ямбол със 108:77 в мач от 27 кръг в родния елит. Отборът от Града под Панорамата има в актива си и 12 поражения, което го поставя на пета позиция, докато селекцията на Александър Алексиев е с баланс от 7-17 на деветото място.

НАЙ-ДОБРИ: Цветомир Чернокожев поведе колоната на реализаторите за Спартак с 26 точки и 6 борби. Семаджи Хейнс-Джоунс добави 20. Мартин Маринов се включи от пейката с 13 точки и 6 асистенции. С по 12 се отчетоха Николай Стоянов и Седариан Рейнс, като вторият овладя и 6 борби. Ивко Ивков приключи с 10 точки, 8 борби и 5 асистенции.

Декуан Морис бе най-резултатен за Ямбол с 20 точки и 6 борби. Трей Сампсън вкара 15 плюс 9 борби. Георги Герганов остана с 13 точки и 5 борби.

И ОЩЕ: В групата на Спартак не се появиха Николай Маринов и Станимир Маринов, докато от другата страна липсваха Иван Лилов и Доминик Кристиано.

РАЗВИТИЕТО: Плевенчани започнаха по-съсредоточено и дръпнаха със 17:6, водени от Семаджи Хейнс-Джоунс, Седариан Рейнс и Николай Стоянов. Ямболии отвърнаха чрез Камерън Бърханън и Георги Герганов за 20:23, но домакините не се огънаха и чрез Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов приключиха първата четвърт при 27:20 в своя полза. През втория период Спартак не спря дотук и увеличи аванса си до 24 точки с помощта на Божидар Аврамов, Седариан Рейнс и Семаджи Хейнс-Джоунс. Гостите все пак сведоха пасива си до 14 точки след успешни акции на Декуан Морис, Александър Матушев и Йоан Христов. Цветомир Чернокожев отново намери път към коша и бе точен за 54:38 на голямата почивка.

След паузата отборът на Любо Минчев направи серия от 19-6, дело на Цветомир Чернокожев, Семаджи Хейнс-Джоунс, Николай Стоянов и Ивко Ивков за 73:44 в своя полза. До финалната сирена Спартак не изпусна лидерството и стигна до победата с крайното 108:77.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 април Спартак ще приеме Черно море Тича, докато Ямбол ще бъде домакин на Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЯМБОЛ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] „108 точки са много, да, но отборът на Спартак играе по-добре отпреди. Другото, което искам, е да погледнете ние в момента в какво състояние сме. Без Иван Лилов и Доминик Кристиано сме. Да не забравяме и това, че Таварес игра доста силно преди да замине. Оказва се, че тези хора в момента няма как да помогнат и не е същият отбор отпреди месец дори“, коментира наставникът на Ямбол Александър Алексиев след загубата в Плевен със 77:108. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани