11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияСпартак издържа във Варна за 3 поред в НБЛ (видео)

Спартак издържа във Варна за 3 поред в НБЛ (видео)

Николай Стоянов с нов силен мач за плевенчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак постигна трета поредна победа в НБЛ. В зала „Христо Борисов“ отборът на Тодор Тодоров се справи с Черно море Тича с 85:69 като гост в отложен мач от 12 кръг в шампионата при мъжете. Плевенчани са с баланс от 9-7 и са пети в класирането, докато варненци имат 1 успех и 16 поражения и са последни.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов навъртя на сметката на Спартак 23 точки плюс 8 борби и 5 асистенции. Димитър Маринчешки добави 18 и 7 борби. Максим Корниенко се отчете със 17 точки и 6 борби.

Лъчезар Тошков бе най-добър за Черно море Тича с 13 точки. Мартин Коцев остана с 12.

КЛЮЧЪТ: След едно полувреме игра разликата в полза на Спартак бе 3 точки – 42:39. След паузата Черно море Тича направи обрат след серия от 6-2, дело на Мартин Тодоров, Мартин Коцев и Иван Спиров, за да обърне до 45:43. Гостите реагираха незабавно и чрез Николай Стоянов, Димитър Маринчешки, Максим Корниенко и Божидар Аврамов си върнаха лидерството за 68:53. В началото на последната четвърт плевенчани стигнаха до 20 точки в своя полза, но домакините не се отказаха и сведоха пасива си до 9 точки чрез Веселин Георгиев, Лъчезар Тошков и Мартин Коцев. Спартак приключи всичко със серия от 7-0 във финалните 1.45 мин.

И ОЩЕ: На паркета отново по екип за Спартак бе Божидар Аврамов, който пропусна няколко мача, тъй като бе болен. От другата страна Мартин Йорданов се завърна в игра за Черно море Тича, след като не бе в групата на „моряците“ срещу Шумен.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 март Спартак Плевен ще приеме Рилски спортист, докато Черно море Тича ще домакинства на Балкан. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани