12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияСпартак завърши трети на турнира в Плевен

Спартак завърши трети на турнира в Плевен

Плевенчани обърнаха Берое със силен щурм в последната част

Спартак Плевен завърши на трето място в турнира в Плевен, чийто домакин бе. В зала „Балканстрой“ тимът на Александър Дяковски надви Берое с 94:84 в първия двубой от днешната програма на надпреварата.

Божидар Аврамов наниза 23 точки за Спартак Плевен. Симеон Илиев добави 17 и 5 борби. Николай Стоянов се разписа с 14 точки и 7 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Коча Йовович. Тодор Тодоров остана на крачка от дабъл-дабъл – 11 точки и 9 борби.

Обина Олека бе много полезен за Берое и стигна до двойните показатели – 21 точки и 11 борби. Мартин Сотиров се отчете с 13 и 6 борби. ДеКуан Ейбръм и Александър Янев останаха с по 12 точки.

Домакините започнаха със серия от 8-0, на което Берое отвърна чрез ДеКуан Ейбръм за 10:8. Играта след това вървеше кош за кош, а успешен наказателен удар на Александър Янев даде крехък аванс на гостите след 10 минути – 17:16. През втория период старозагорци дръпнаха с 6 точки чрез Седариан Рейнс и Обина Олека. Спартак отговори чрез Тодор Тодоров, Симеон Илиев и Коча Йовович за 29:29. Берое все пак си върна водачеството за 38:33.

След паузата Спартак постави ново равенство на таблото за 46:46 след успешни акции на Тодор Тодоров и Симеон Илиев, както и със силна игра в защита на Николай Стоянов. ДеКуан Ейбръм изведе „зелено-белите“ с 5 точки напред. Симеон Илиев, Мартин Маринов и Николай Стоянов бяха точни за 56:58. Мартин Сотиров не сбърка за 62:60 за Берое. През последната четвърт 6 поредни точки на Божидар Аврамов плюс кош на Тодор Тодоров върнаха Спартак в играта за 77:70. До финалната сирена плевенчани удържаха и стигнаха до успеха.

За Спартак извън състава днес бе и Максим Корниенко, който е усетил болки в крака по време на вчерашния мач срещу Рилски спортист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани