8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориСилите на България стигнаха за едно полувреме срещу еврошампиона (видео)

Силите на България стигнаха за едно полувреме срещу еврошампиона (видео)

Националките загубиха от Сърбия в Белград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна втора загуба в квалификациите за европейското първенство през 2023 г. за жени. В зала „Ранко Жеравица“, в Белград отборът на Стефан Михайлов претърпя поражение от европейския шампион Сърбия с 51:79 като гост в мач от група Е на пресявките. „Лъвиците“ са с баланс от 0-2 и са последни в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Борислава Христова финишира с 14 точки за България. Радостина Христова бе близо до дабъл-дабъл – 11 и 9 борби. Цветомира Наумова остана с 8 точки в първия си двубой като капитан.

Тина Крайсник бе много полезна за Сърбия и стигна до двойните показатели – 18 точки и 12 борби. Александра Цървендакич добави 15 и 5 борби. Йована Ногич се прибра в съблекалнята с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Сръбкините, водени от триото Ивон Андерсън, Александра Цървендакич и Йована Ногич, стигнаха до аванс от 40 точки още през първото полувреме, завършило при резултат 56:16 в тяхна полза. Усилията на Радостина Христова и Борислава Христова пък не бяха достатъчни на представителния ни тим.

След паузата българският състав направи серия от 15-4, дело на Борислава Христова, Гергана Иванова и Радостина Христова, за да намали до 31:60. Националките не спряха дотук и чрез Карина Константинова и Цветомира Наумова фиксираха 38:66 след 30 минути игра. През последната четвърт нашите сведоха пасива си до 24 точки след успешни акции на Цветомира Наумова и Ива Костова. Сърбия обаче отвърна с поредни точки на Невена Йованович, Йована Ногич и Кристина Топузович за 73:44 в своя полза. До края домакините останаха спокойни.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Националките ще имат още един мач от евроквалификациите в този прозорец. На 27 ноември (неделя) от 20.00 ч. България ще гостува на Хърватия във Вуковар. 

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани