12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаСилен Илиян Пищиков измъчи Макаби Хайфа в Балканската лига (видео)

Силен Илиян Пищиков измъчи Макаби Хайфа в Балканската лига (видео)

В изцяло български състав Балкан допусна трета загуба в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан допусна трета загуба в Delasport Балканска лига през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич не успя срещу Макаби Хайфа след 78:92 в мач от група А на турнира. Ботевградчани имат в актива си и 4 победи, като заемат второ място в класирането на този поток.

НАЙ-ДОБРИ: 17-годишният юноша Илиян Пищиков се превърна в мотора на Балкан днес. Гардът поведе колоната на реализаторите за своя тим с 19 точки, 4 борби, 4 асистенции и 3 откраднати топки за 27 минути на паркета, като бе 6/8 при стрелбата си от игра и 6/9 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Станимир Маринов вкара 14 точки плюс 5 асистенции. Николай Грозев завърши с 12 и 8 борби. Димитър Димитров се отчете с 11 точки и 6 борби.

Даниел Копърбърг бе най-резултатен за Макаби Хайфа с 23 точки и 5 борби. Кваме Вон отбеляза 19 в добавка към 7 асистенции. Глен Райс Джуниър остана със 17 точки и 6 борби.

И ОЩЕ: Участие в срещата за „зелените“ не взеха Трейвин Тибодо, Дивон Уошингтън, Калил Дюкс, Дерик Маркс и Александър Гавалюгов

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Отборът от Израел стартира със серия от 10-2, дело на Даниел Кожиноф, Кваме Вон и Глен Райс Джуниър. Балкан отговори чрез Николай Грозев, Крис Минков и Станимир Маринов, за да обърне до 23:20 след 10 минути игра. През втория период Макаби Хайфа отново си върна преднината със серия от 10-0 за 30:23. Последваха 11 безответни точки за ботевградчани, дошли след успешни акции на Станимир Маринов, Крис Минков и Димитър Димитров за 34:30. Израелците все пак стигнаха до 43:36 в своя полза на голямата почивка чрез Кваме Вон, Даниел Кожиноф и Рафниел Пънти.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Макаби Хайфа дръпна с 14 точки чрез Рафниел Пънти, Кваме Вон и Даниел Копърбърг. „Зелените“ не се отказваха и се доближиха на 7 точки чрез Илиян Пищиков и Станимир Маринов след 55:62. През последната четвърт въпреки усилията на Илиян Пищиков и компания, съперникът направи отново преднината си двуцифрена, за да фиксира крайното 92:78. В този период ротацията на Балкан стана още по-къса, след като Здравко Христов бе изгонен.

В ДОБАВКА: След финалната сирена, докато двата отбора се поздравяваха, един от играчите на Макаби Хайфа си изпусна нервите, като тръгна към Илиян Пищиков. До физически сблъсък не се стигна, но фен нахлу на паркета и удари състезателя на израелски отбор. Само бързата намеса на двата щаба предотврати сериозен инцидент.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 януари Балкан ще гостува на Академия ФМП. 

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ХАЙФА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани