8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаСилен Везенков, Олимпиакос изтърва ЦСКА Москва (видео)

Силен Везенков, Олимпиакос изтърва ЦСКА Москва (видео)

Българинът вкара 14 точки в дуела срещу руския гранд в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос инкасираха шеста поредна загуба в Евролигата. Българинът и тимът му не успяха срещу ЦСКА Москва след 74:75 в едно от дербитата на 26 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило свърши доста работа за Олимпиакос, като постави името си сред реализаторите му. 25-годишният баскетболист се отчете с 14 точки, допълнени от 7 борби, 1 асистенция и чадър за 34 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 1/3 от средно разстояние, 3/8 зад дъгата и 3/3 от лиинята за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Шакил МакКисик се разписа с 24 точки.

Майк Джеймс се завърна в игра за ЦСКА Москва с 15 точки и 6 асистенции. Йоханес Войтман добави 14. Габриел Люндберг дебютира с 13 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Александър Везенков и компания се вдигнаха на щурм през второто полувреме и заличиха пасив от 18 точки, дошъл след 20 минути игра. 2.30 мин. преди края тройка на крилото изведе гръцкия гранд напред с 69:68. Двата състава си размениха водачеството още няколко пъти преди Жоел Боломбой да постави на таблото 73:72 в полза на ЦСКА Москва 28 секунди преди сирената. Кош на Йоргос Принтезис даде надежди на Олимпиакос за 74:73. Майк Джеймс обаче прати радостта в лагера на руснаците с два успешни наказателни удара за 75:74.

И ОЩЕ: „Червено-белите“ вече са с баланс от 11-15 и заемат 13-то място в класирането, докато руснаците са втори със 17 успеха и 8 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 март Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Баскония, а ден по-рано ЦСКА Москва ще излезе срещу Макаби в Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЦСКА МОСКВА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани