Силвия Пеева: Визитата ни в Истанбул беше много полезна

Треньорите работят винаги в екип, разказва бившата националка

394

Бившият гард на националния отбор за жени Силвия Пеева също се включи с огромен ентусиазъм и дух в програмата за развитие на Международната федерация баскетбол – ФИБА YDF. След проведената традиционна треньорска визита в Истанбул, Пеева коментира впечатленията си от видяното в Турция, където бе заедно с колегите си Николай Николов от Дунав Русе, Християна Златкова от Светкавица и Веселин Веселинов от Хебър, които също участват в програмата.

Визитата ни в Истанбул беше много полезна за всички нас. Видяхме и чухме, каква е структурата на един клуб, как се работи в екип и каква е идеята им, като цяло.

Треньорите работят винаги в екип и са минимум по двама на тренировка, с не повече от 15 сътезатели на възраст. Обръщат много внимание на детайлите, последователността и индивидуалните качества на всеки един играч.

В школата на Фенербахче започват към 15-годишна възраст да работят върху фундаментите на пик енд рол. Почти не играят занова защита при подрастващите, независимо от развоя на мача. Имат екипна работа и процес с годишна методика на последователност, която следват всички треньори в клубовете. Работят задължително с физиотерапевт, кондиционен треньор и психолог“, сподели своите наблюдения бившата състезателка на ЦСКА, Славия, Нефтохимик и др.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияГеорги Глушков сред легендите на Казерта
Следваща статияГЛЕДАЙТЕ: 3 мача от НБЛ и по един в Балканската лига и Адриатическата лига за жени (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."