21.3 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияСезон №7 за Димитър Маринчешки в Плевен

Сезон №7 за Димитър Маринчешки в Плевен

Крилото отново ще играе за Спартак

Спартак запазва още един от българските си играчи. В зала „Балканстрой“ отново ще гледат Димитър Маринчешки с екипа на плевенския тим. 

Двуметровото крило ще започне четвърти пореден и общо седми сезон за Спартак. В последната година той стана и капитан на тима, с който достигна до Топ 4 в НБЛ.

През 2021/2022 Димитър Маринчешки записва средно по 13.5 точки, 6.7 борби и 1.2 асистенции в общо 36 мача на Спартак във всички турнири у нас.

Професионалният път на Димитър Маринчешки преминава още през Овергаз, Балкан, Ямбол и Рилски спортист у нас, както и през Вила-сека, Хефинех Фехин и Насьо. Със самоковци има Купа на България, бронз в Delasport Балканска лига и бронз в НБЛ, а с ботевградчани има финал в шампионата.

Освен Димитър Маринчешки през 2022/2023, Спартак ще има на разположение още Евгени Хаджирусев, Цветомир Чернокожев, Николай Стоянов, Мартин Маринов, Симеон Илиев, Ивко Ивков и Николай Маринов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани