13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Светислав Пешич за Теодосич: Никой не е зачеркнат

Светислав Пешич за Теодосич: Никой не е зачеркнат

Казах му директно, че не мога да му предложа статута и мястото, което имаше в отбора преди, заяви селекционерът на Сърбия

Селекционерът на Сърбия Светислав Пешич наруши мълчанието си по темата около изваждането на Милош Теодосич от състава за световните квалификации и Евробаскет 2022. 72-годишният специалист разкри, че двамата са провели разговор, в който той е обяснил защо няма да разчита на гарда в следващите седмици.

Сърбия без Милош Теодосич на Евробаскет 2022 (видео)

Беше проведен разговор с Теодосич. Решението ми не бе лесно, не само защото съм в националния отбор от дълго време, но не е лесно с нито един играч. Може би беше малко изненадан, но това е неразделна част от живота и спорта. Казах му директно, че не мога да му предложа статута и мястото, което имаше в националния отбор преди и че се обръщаме към играчи, които могат да дадат повече в този момент. Седнахме и взехме решение…„, заяви Светислав Пешич.

Имаше много дискусии по темата, че той е капитан на националния отбор на Сърбия и т.н. Да остане в тима и да се включва от пейката. Това беше премислено, но той никога не е бил баскетболист за такава позиция и честно му казах, че имам по-добри играчи от него на гардовата позиция„, допълва наставникът на Сърбия.

Отборът не е съставен от най-добрите играчи, а от тези, които работят най-много, и то не само от опитни, но и от неопитни състезатели. Това бе решението. Той ми благодари, аз също му благодарих за начина, по който го прие и това е засега. Така че никой не е зачеркнат, никой не е премахнат или елиминиран“, завършва Светислав Пешич.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани