12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАСакраменто с няколко варианта за оферти към Везенков

Сакраменто с няколко варианта за оферти към Везенков

В Гърция разкриха какво готвят "кралете" за българския национал

Гърция все по-усилено се говори, че звездата на Олимпиакос Александър Везенков ще заиграе в НБА от новия сезон, като дори вече се спекулира и за заплатата, която той може да получава в Сакраменто Кингс. Става дума за от 4.5 до 11.5 млн. долара на сезон. Това е сумата, която „кралете“ са готови да извадят, за да си осигурят Баскетболист №1 на Евролигата. 

Вече стана ясно, че от столицата на Калифорния държат изключително много да подсилят състава си с Александър Везенков и по всичко изглежда, че родният баскетболист ще поеме към лигата отвъд океана.

От Сакраменто вече проведоха няколко разговора с крилото и неговия мениджърски екип. Везенков има откупна клауза, която възлиза на 1.5 млн. долара. „Кралете“ са готови да я платят, а основният въпрос сега е дали Саша ще се съгласи на условията, които ще му бъдат предложени.

Според to.10.gr опциите пред Сакраменто за привличане на българина са две. По-вероятно изглежда той да получи предложение за договор за две години на стойност $9 млн. (по $4.5 млн. на сезона). По този начин звездата на Олимпиакос ще има време за адаптация, а ако не успее да се наложи, то „кралете“ ще могат да си го позволят.

Другата опция, която се тиражира в САЩ, е доста по-солидна. Тя е свързана с така нареченото „средно ниво на изключение“, която в зависимост от бюджета за заплати на всеки клуб може да достигне до $46 млн. за 4 години ($11.5 млн. на сезона). Това е възможно, ако Сакраменто наистина държи много на Везенков, но така рискува да затрудни сериозно окомплектоването на отбора си, за да може да бъде фактор в Западната конференция.

Бъдещето на Александър Везенков ще стане ясно след 22 юни, тъй като след тази дата „кралете“ имат право да преговарят с него.

ПрезGoogle
ИзточникГонг
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани