13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАСакраменто взе правата на Александър Везенков за НБА (видео)

Сакраменто взе правата на Александър Везенков за НБА (видео)

"Кралете" се разбраха с Кливланд за Избор №49 в драфта

Сакраменто придоби правата на Александър Везенков за НБА. Това събщава ESPN.

Това се случи, след като Кливланд реши да даде правата на българина на „кралете“ за Избор №49 в драфта на лигата, който ще се проведе утре сутрин в „Барклис сентър“ в Ню Йорк. Освен това, Кингс ще вземат $1.75 млн.

Александър Везенков има договор с Олимпиакос до 2024 г., но в него има и клауза за откупуване в случай на интерес от тим от най-силното първенство в света. 26-годишният баскетболист бе избран във втория кръг на драфта в НБА през 2017 г. под №57 от Бруклин. През януари 2021 г. обаче правата му бяха придобити от Кливланд около сделката с Джеймс Хардън.

Александър Везенков наскоро приключи най-добрия сезон в кариерата си, в който заслужи място в Идеалния отбор на Евролигата. В същия турнир крилото игра със своя Олимпиакос Финална четворка, като приключи на четвърто място. Освен това, той спечели златен дубъл – титлата и Купата на Гърция.

През 2021/2022 Александър Везенков записва средно по 14.9 точки, 6.6 борби и 1.8 асистенции в общо 21 мача на „червено-белите“ в редония сезон, както и средни показатели от 17.3 точки, 8.3 борби и 2.3 асистенции в 8 двубоя от елиминациите в Гърция. В Евролигата той има средно по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции в общо 38 срещи.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."
- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани