13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Реалист съм, знам, че срещу Латвия ще бъде трудно

Росен Барчовски: Реалист съм, знам, че срещу Латвия ще бъде трудно

Вярвам, че двубоят ще бъде оспорван, допълни наставникът на България

Селекционерът на България Росен Барчовски е наясно, че битката с Латвия няма да бъде никак лека. Двата състава ще излязат един срещу друг на 20 февруари в Рига в директен спор за третото място в група H на евроквалификациите.

Росен Барчовски обяви имената на играчите за последните евроквалификации

Аз съм реалист и знам, че мачът ще бъде много труден. Вярвам, че ще бъде оспорван, не мисля, че има голяма разлика между двата отбора. Неизвестното ще бъдат съставите, при нас по-малко неизвестното – с Везенков или без. При тях е по-различно вече, там имат играчи от ЦСКА Москва, Химки и Барселона. Това са състезатели от силни отбори, които могат да подобрят състава им доста”, е мнението на наставника на България за латвийците.

Относно ситуацията с Александър Везенков, Росен Барчовски заяви следното:

Всичко е свършено от г-н Глушков, като лични разговори, изпратено е официално писмо, неофициални разговори с ръководството. Случаят е такъв, че Олимпиакос има мач с Анадолу Ефес в Истанбул на 18 февруари и ние искаме на 19-ти Везенков да пристигне в Рига, където ще тренира вечерта. 1-2 тренировки да направи, колкото и да е, той е грамотен играч и ще може да играе. 

ФИБА прие за този “балон” да допусне играчи от Евролигата, които могат да дойдат един ден преди двубоите. Разбира се, с отрицателни тестове, тестове на място и т.н. Това за нас е добре, ако може да дойде Везенков и не е добре, защото Латвия има поне 4-ма човека на ниво Евролига и на теория могат да дойдат и четиримата. Дали обаче един отбор е силен с една тренировка, това е друга тема. Буквално до последно ще чакаме. Той има желание, уверил ни е за това нещо.

Националите с две контроли в Самоков

По време на срещата с медиите в София Росен Барчовски похвали българските клубове за работата им в последно време, като отбеляза подемът на родните състезатели.

В момента мъжкият ни баскетбол е в подем, особено след класирането на Балкан и Рилски в следващата фаза на ФИБА Къп. Това е добре за целия ни баскетбол, за самите клубове и за самочувствието на играчите. За последно играхме на европейско първенство през 2011 г. в Литва. Аз и Чавдар Костов участвахме в него, стояхме много добре. 10 години са страшно много, за това време изчезва почти едно поколение. Евробаскет бе отложен с година, ако не се класираме, следващото първенство ще бъде 2024 г. Това са нови три години. Абсолютно всички осъзнаваме всичко какво ни престои. Не е необходима мотивация, само можем да пренавием пружината, ако непрекъснато говорим колко е важно да се класираме“, завърши Барчовски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани