1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски при завръщането от Сараево: Трябва да се гордеем с играта,...

Росен Барчовски при завръщането от Сараево: Трябва да се гордеем с играта, която показахме

Националите ще започнат подготовка за Евробаскет 2022 в началото на август

Tреньорът на националния отбор на България Росен Барчовски обяви, че подготовката за предстоящото eвропейско първенство ще започне в началото на август. Селекционерът съобщи, че са набелязани двама чуждестранни състезатели, за които се очаква да бъде задействана процедура за получаване на български паспорти.

Ще се готвим първо в Панагюрище, после имаме турнир в Чехия и продължаваме в Самоков. Имаме квалификации в края на август за eвропейското първенство“, заяви Барчовски след прибирането на отбора от Сараево, където снощи изигра последния си двубой от квалификациите за Световното първенство за мъже през 2023 г.

България се бори до края, но не успя в Сараево (видео)

С поражението от Босна и Херцеговина със 73:76 българският тим не успя да се класира за втората фаза на пресявките и отпадна от надпреварата.

Росен Барчовски допълни, че има договорка с Александър Везенков и Дий Бост да играят на Евробаскет 2022 през септември.

Имаме договорка с Везенков да участва в подготовката и на самото Европейско първенство. Същото е и с Дий Бост. Сега ще имаме разговор. Дейвид Кравиш ще бъде. Имаме предвид един гард, сега се появи още един. Смятам, че по най-бързия начин ще им подготвим документите за натурализация, но това няма да стане бързо. При всички положения Бост трябва да играе на Европейското първенство, а както видяхте снощи е изключително важно да играе“, коментира селекционерът на представителния тим.

За резултатите в последните мачове от световните квалификации Барчовски каза:

Преживяваме ги доста тежко. Три мача поред губим така. Още в Чехия можехме да сме се класирали. Не успяхме в последните секунди по различни причини. Това е положението. След победата на Чехия в Литва нещата станаха много трудни. Но въпреки всичко искахме да победим. Не може да се срамуваме. Смятам, че трябва да се гордеем с играта, която показахме.

При Йордан Минчев нещата не са приятни, защото се приземи на крака на съперник. Сега отива да го снимат. Дано няма нещо тревожно. Александър Везенков и Станимир Маринов се нуждаят от почивка, но не можеха да играят. Те ще се оправят, въпрос на време. Има един месец до началото на подготовката. Тя трябва да започне на 1 август и трябва да се явяват всички“, обясни Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникБТА
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани