18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: В този отбор има страшно много потенциал

Росен Барчовски: В този отбор има страшно много потенциал

Започваме да налучкваме себе си, трябва много работа, смята наставникът на ЦСКА

„Доволен съм от средата на третата част. Дотогава имахме един основен проблем и той беше играта под напрежение. Играхме с голям страх, това се получи заради загубите, които натрупахме. Разбира се, аз позатегнах дисциплината и това се отрази на играчите. Опитахме са на полувремето да им говорим и да им вдъхнем повече вяра. Това дойде от защитата, имахме проблеми при борбата, но статистиката показва, че сме я спечелили с 57-48, което е трудно срещу Черноморец. Въпреки това сме допуснали гостите да вземат 23 борби под нашия кош. Второто полувреме се пооправихме, Алекс Симеонов намери себе си и това е важно, но имаме да изчистим страшно много неща„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след победата над Черноморец с 80:63 в мач от НБЛ.

ЦСКА надигра Черноморец след силно второ полувреме

Защитата, която сменяхме, особено зоната, даде резултат. Ограничихме борбата им в нападение и играта в транзиция, но основното беше, че влязоха няколко стрелби. Вкарахме 8 тройки през второто полувреме, играта стана по-лесна. Обръщаме внимание на защитата, но спечелихме, защото се появихме и в нападение. В този отбор има страшно много потенциал, трябва много работа, но и много търпение. Ние не сме състав с някакви звезди, просто трябва много работа“, допълни наставникът на „червените“, които спряха серия от три поредни загуби в родния елит.

Отживелица е това кой започва и кой влиза от пейката в даден мач. Това няма никакво значение, съвременният баскетбол се играе с по-дълъг състав. Понякога можеш да играеш добре, когато влезеш от пейката. Включването на Зейн Ноулс и Райли Оуенс от пейката беше добро, обикновено съперникът винаги се подготвя за лидерите. Искаше ми се малко повече да се отпуснат и Алекс Симеонов, и Андрей Иванов. В началото не стана, но после първият се появи. Това е Алекс и такъв ще бъде, добави Росен Барчовски.

Не очаквам провокации за мача срещу Ямбол, но ще има обстановка. Ние сме доста голям дразнител, аз също. Аз съм като премия на този тим, затова ще подготвяме много сериозно и спокойно. Този тим е много добър, има опитни играчи, интересен треньор и публика. Чака ни труден мач, но започваме да налучкваме себе си, така че тази победа беше много важна“, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани