10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: България спечели нещо много голямо - препълнената зала в Самоков

Росен Барчовски: България спечели нещо много голямо – препълнената зала в Самоков

В края започнахме да играем много разгадаем баскетбол, коментира селекционерът на България

България спечели нещо много голямо – препълнената зала в Самоков. Хората седяха по стълбите, имаше много деца, това е най-голямата победа. Вярвайте ми, че това е по-голяма победа от всяка друга. Другото е, че се борихме докрай с този отбор. Накрая микруситуации… Ако влезе тази топка при пробива на Станимир Маринов, ако отклоним и вкараме една, мачът свършва. Това са микроситуации. Аз реших да рискувам и да скъся състава, защото този мач беше на живот и смърт. Получи се умора при всички играчи, особено при Дий Бост и Александър Везенков, които играха почти без смяна. Накрая загубихме организация, просто в нападение топката седеше повече в Бост. Там краката ни се огънаха. Ако мога да посоча някаква обективна причина, основно е това. Макар и при някаква минимална организация, пак Бост и Везенков щяха да стрелят. В края започнахме да играем много разгадаем баскетбол. За съжаление не се чуваше нищо в залата, някакви команди, които давахме от пейката. Това е голям потенциал. Още по-голям е да се удължи игровият състав и това ще се случи. На мой риск беше всички яйца в една кошница, за да спечелим този мач. Чакаме срещата между Чехия и Босна и Херцеговина. Ако чехите победят, скачаме в Сараево„, коментира селекционерът на България Росен Барчовски след загубата от Литва със 70:72 в световна квалификация.

Храбра България измъчи Литва и остана на крачка от още една победа в световните квалификации (видео)

Не бях предвидил Бост и Везенков да получат чак толкова много минути. Вторият щеше да получи малко повече почивка, но Александър Янев отсъстваше поради семейни причини няколко дни и излезе малко от форма. Има обективни причини. В края влезе една тройка, която беше много неприятна. Когато бяхме в подем и ни сваляха разликата, получихме един кош зад дъгата между центъра и тройката, но това е опитен тим“, добави наставникът на представителния ни тим.

Имаше 100-процентово нарушение на Везенков в края. Ние го искахме този фаул, той удари през ръката литовския състезател, но единият съдия не го даде. След това румънският рефер каза, че има контакт, но нямаше как да го отсъди. Това е шанс, можеше и нищо да не направим, но това нарушение трябваше да се отсъди. Аз не знам кога гледат и кога не гледат видео“, каза още Росен Барчовски.

„Второто полувреме беше проблемът, в който те свалиха разликата от 12 точки. Пробвахме различни защити, които дадоха резултат. Добро включване на някои играчи, имаше много положителни моменти, но има и неща, които могат да се поправят. Трябва да си вземем нашето в Сараево, длъжни сме. Адски е трудно, тук е моята роля и на целия щаб, но на играчите. Те вече са много опитни, голяма част от тях. Длъжни сме да се съберем. В никакъв случай не трябва да им правим подарък, трябва да се борим докрай, ако можем“, завърши специалистът.

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани