16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаРокас Йокубайтис е Изгряваща звезда в Евролигата (видео)

Рокас Йокубайтис е Изгряваща звезда в Евролигата (видео)

21-годишният литовец става третият играч на Барселона, който достига до този приз

Баскетболистът на Барселона Рокас Йокубайтис бе избран за Изгряваща звезда в Евролигата за 2021/2022. Това обявиха от най-силната клубна надпревара на Стария континент.

21-годишният литовец става третият играч на каталунците, който достига до този приз. Преди него това правят Рики Рубио през 2010 г. и Алекс Абринес през 2016 г. За да заслужи наградата, Рокас Йокубайтис се справи с конкуренцията на Виктор Уембаняма (АСВЕЛ) и Марек Блажевич (Жалгирис).

През този сезон Рокас Йокубайтис записва средно по 7.2 точки, 1.6 борби, 2.8 асистенции и 0.4 откраднати топки в общо 35 мача на испанския гранд в Евролигата. С с Барселона гардът достигна до Финалната четворка в турнира на богатите.

От 19 до 21 май в Белград Рокас Йокубайтис и компания ще се борят за трофея в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Останалите три отбора във финалите ще бъдат Олимпиакос на Александър Везенков, Анадолу Ефес и Реал Мадрид.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани