18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЛайфстайлРожденици: Тити Папазов и Албена Брънзова

Рожденици: Тити Папазов и Албена Брънзова

Повод за празник има и Александър Тодоров

17 юли е по-особен ден от календара, тъй като днес празник имат баскетболни личности, дали много на играта с оранжевата топка у нас.

Повод да почерпи за своя 56-ти рожден ден има Тити Папазов. През последната година той се върна към функциите си на президент на Левски, оставяйки треньорските задачи на Димитър Ангелов, чийто тим спечели Купата на България през 2022/2023. Като наставник на „сините“ Тити Папазов има 5 титли, 5 Купи и 2 Суперкупи на страната, както и 2 трофея в Балканската лига. Бил е треньор и на Лукойл Академик и Академик Пловдив (жени). Със „студентите“ достига до златото в родния елит 2 пъти, като вдига и 1 Купа на България. Бивш селекционер на мъжкия ни национален отбор и на 20-годишната ни формация.

Специален е днешният ден и за една от най-добрите български баскетболистки Албена Брънзова, която навършва 52 години. Първата българка, избрана в драфта на женската НБА от Ню Йорк Либърти през 1998 г. под №29. Преминава през Спартак Варна, Нефтохимик, Академик Пловдив, Левски Спартак у нас, а в чужбина оставя своята следа в първенствата на Франция, Бразилия, Израел, Унгария и Русия. Занимава се с треньорство в Канада, а от началото на 2022 г. е мениджър развитие в женския баскетбол у нас.

Днес рожден ден има и бившият наставник на Балкан и Рилски спортист Александър Тодоров, който през 2018 г. завоюва златото в НБЛ като помощник на Тити Папазов в Левски Лукойл. Освем това, със самоковци има трофея от първия сезон на Балканската лига, както и бронз в същия турнир и полуфинал в НБЛ през 2014 г. с ботевградчани.

Екипът на bball.bg желае на всички рожденици най-вече здраве и да продължават да нижат успехи!

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани