14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияРодни специалисти на обучение в Турция

Родни специалисти на обучение в Турция

Треньори от четири клуба ще бъдат част от тридневна визита в столицата на южната ни съседка

Четирима български треньори заминават утре за Истанбул за кратко обучение в турски клубове. Инициативата е на Турската баскетболна федерация и е част от дейностите по проекта Youth Development Fund (YDF) на ФИБА, в който БФБ участва заедно с федерациите на Косово, Румъния, Северна Македония и Турция.

Румен Шопов от Тунджа, Руслан Русев от Дунав, Катрин Рудева от Рилски спортист и Лилия Георгиева от Локомотив София ще се включат в тридневна треньорска визита в турската столица. Те ще гледат на живо мач от женската Евролига между Фенербахче и Баскет Ланд.

Треньорите ще се срещнат със свои колеги от школите на Дарушафака, Анадолу Ефес, Юлкер и женския Елмак Конут, ще гледат тренировка на 18-годишните на Фенербахче и на женския отбор на „фенерите“. Българските специалисти ще присъстват и на двубоя от турската Суперлига между Бешикташ и Газиентеп. Хитът в програмата им ще е мачът от Евролигата между Фенербахче и УНИКС Казан.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани