9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист приключи участието си във ФИБА Къп (видео)

Рилски спортист приключи участието си във ФИБА Къп (видео)

Самоковци паднаха от Парма, който ще играе с Балкан след по-малко от 48 часа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист отпадна от турнира ФИБА Къп. Самоковци отстъпиха на руския Парма с 61:90 във втория мач на 1/8-финалите от „балона“, който се провежда в „Арена Ботевград“.

И ОЩЕ: За първи път в историята си Рилецо стигна до участие в плейофите на ФИБА Къп. Това се случи, след като селекцията на Людмил Хаджисотиров финишира на трето място в своята група B в първата фаза с баланс от 1-2.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов се отчете с 15 точки за Рилски спортист. Николас Карвачо се разписа с 12 и 9 борби. Тихомир Желев приключи с 11 точки.

Адас Юшкевичус бе най-резултатен за Парма с 18 точки. Латвийският национал Марекс Мейерс оформи дабъл-дабъл – 10 и 10 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Руснаците бяха по-убедителни в началото и излязоха напред с 18:7 чрез Марсел Понитка, Адас Юшкевчус и Борис Савович. Рилецо отвърна чрез Алекс Симеонов, Николас Карвачо и Тихомир Желев за 20:27 след 10 минути игра. През втория период авансът на Парма набъбна до 16 точки, но Николас Карвачо фиксира 35:48.

След паузата участникът в силната ВТБ Лига направи преднината си 22 точки след серия от 9-0, дело на дуото Адас Юшкевичус и Марсел Понитка. Тя бе прекъсната от успешен наказателен удар на Карвачо и тройка на Алекс Симеонов. Парма обаче не се притесни и стигна до +27 точки, като до финалната сирена не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите във ФИБА Къп в четвъртък от 21.00 ч. Парма, който все още няма загуба в турнира, ще се изправи срещу Балкан. Двубоят ще бъде предаван в ефира на БНТ 2.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРМА – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани