9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист отстъпи на Орадея във ФИБА Къп (видео)

Рилски спортист отстъпи на Орадея във ФИБА Къп (видео)

Пето поредно поражение за самоковци в надпреварата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист не успя за пети пореден път във ФИБА Къп. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров загуби от румънския Орадея с 62:90 в мач от група Е на надпреварата. Самоковци нямат победа в този поток и са последни. С този успех пък селекцията от северната ни съседка се класира за следващия етап в турнира, а освен това е на върха с баланс от 4-1.

НАЙ-ДОБРИ: Брандън Рандолф вкара 17 точки за Рилски спортист. Димаджио Уигинс оформи дабъл-дабъл – 16 и 12 борби.

Ерик Нийл бе най-резултатен за Орадея с 16 точки и 7 асистенции. Каталин Бачиу и Никола Маркович отбелязаха по 15. Джъстин Картър се разписа с 13 точки и 6 борби. Марк Огдън се прибра в съблекалнята с 12 и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите показаха по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 54.7% срещу 39% за българския вицешампион. Освен това, Орадея спечели битката под двата ринга, след като грабна 34 срещу 31 борби за самоковци. В добавка, румънският състав допусна по-малко технически грешки – 7 срещу 13 за Рилецо.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Последният двубой на Рилски спортист във ФИБА Къп за този сезон ще бъде след по-малко от седмица. На 29 ноември (вторник) носителят на Купата и Суперкупата на България ще гостува на Шоле във Франция. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ОРАДЕЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани