24.7 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияРилски спортист отстъпи на Везенков и Олимпиакос в Ботевград

Рилски спортист отстъпи на Везенков и Олимпиакос в Ботевград

Павлин Иванов с 16 точки за самоковци, Везенков сред най-добрите за гръцкия гранд

Рилски спортист допусна загуба в първата си контрола от подготовката преди новия сезон. В „Арена Ботевград“ тимът на Людмил Хаджисотиров отстъпи на участника в Евролигата Олимпиакос на Александър Везенков със 77:100.

За Рилски Павлин Иванов отбеляза 16 точки. Брендън Браун добави 14. Трей Портър и Мирослав Васов приключиха с по 8 точки. Първи минути изиграха и новите попълнения Джеймс Паджет и Ей Джей Хес.

Александър Везенков, който започна сред титулярите за Олимпиакос, постави името си сред реализаторите му и се отчете с 13 точки и 7 борби. Над всички от неговите колеги бе Мустафа Фал с 18.

Самоковци стояха равностойно на паркета срещу гръцкия гранд през първите 10 минути след 22:23. До почивката обаче Александър Везенков и компания си осигуриха двуцифрен аванс след 48:32. След паузата Олимпиакос не изпусна инициативата и увеличи преднината си до 23 точки.

За Олимпиакос в този двубой участие не взеха Ливио Жан-Шарл, който се е прибрал по спешност в родината си Франция по лични причини, както и Михалис Лунцис, който е получил мускулен спазъм в лявото бедро по време на тренировка по-рано тази седмица. Едва 7 минути в игра пък остана Костас Слукас, заради неразположение.

Утре (30 август) Александър Везенков и Олимпиакос ще се завърнат в Гърция, където ще продължат подготовката си.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани