11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияРилски спортист обърна Академик за 2-0 в полуфиналите в НБЛ

Рилски спортист обърна Академик за 2-0 в полуфиналите в НБЛ

Самоковци заличиха пасив от 17 точки за едно полувреме

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели за втори пореден път в полуфиналите в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ тимът, воден от Любомир Киров, се наложи над Академик Пловдив със 105:86, за да поведе с 2-0 победи във втория етап на плейофите в родния елит.

И ОЩЕ: В групата на Рилецо за срещата не бе капитанът Златин Георгиев, който е почувствал неразположение преди срещата и по тази причина е бил изваден от състава. Във втори пореден двубой на пейката не бе и треньорът Людмил Хаджисотиров.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Карвачо се разписа с 21 точки за Рилски спортист, допълнени от 14 борби. Павлин Иванов добави 17 и 6 асистенции. Брендън Браун се отчете с 15 точки. Алекс Симеонов приключи с 14 точки и 6 борби. Тихомир Желев реализира 13.

Джахий Карсън бе най-добър за Академик Пловдив с 18 точки. Васил Бачев го последва със 17. Николай Николов остана с 12 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Пловдивчани започнаха ударно и направиха серия от 11-0, дело на Васил Бачев, Джахий Карсън и Николай Николов, за 13:5. Здравата защита и високото темпо в нападение дадоха възможност на Академик да фиксира 33:21 в края на първата част. През втория период разликата в полза на гостите набъбна до 17 точки след успешни акции на Васил Бачев и Томислав Минков, а Рилецо така и не намираше отговор. Все пак малко преди паузата домакините намалиха под 10 точки за 44:53 чрез Алекс Симеонов и Павлин Иванов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци се завърнаха готови да се борят и излязохса напред за 64:60, водени от Алекс Симеонов, Тихомир Желев и Николас Карвачо, а фауловете на сметката на Академик се редиха един сред друг, допълнени и от техническо за реакция на Йордан Янков. Такова имаше и за пейката на Рилецо преди Деян Карамфилов до фиксира 79:67, вкарвайки 35-тата точка на тима си в третата четвърт. През последните 10 минути Алекс Симеонов, Николас Карвачо и Тихомир Желев направиха преднината на Рилски 19 точки. Проблемите за пловдивчани се увеличиха, след като Йере Вучица и Николай Николов напуснаха паркета с по пет лични нарушения. А до края нищо на паркета не се промени.

ИЗВЪН ТЕРЕНА: Срещата бе спряна за кратко в третия период, тъй като дикторът в залата се обърна с молба да напуснат част от присъстващите на някои от балконите в залата, сред които имаше и деца.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в Пловдив. Третият мач между Академик и Рилски спортист ще бъде на 10 май от 19.00 ч. и ще бъде предаван пряко в ефира на Max Sport.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани