5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияРилски спортист наказа грешките на Академик

Рилски спортист наказа грешките на Академик

Самоковци минаха кота 100 при визитата си в Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист продължава без поражение в третия етап на НБЛ. В зала “Сила” отборът на Людмил Хаджисотиров надигра Академик Пловдив със 100:82 като гост в мач от 20 кръг в шампионата при мъжете.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Портър даде тон на Рилецо с 21 точки. Брендън Браун добави 15 и 7 асистенции. Алекс Симеонов отбеляза 14 точки. Николас Карвачо оформи дабъл-дабъл – 13 и 10 борби. Златин Георгиев и Павлин Иванов се разписаха с по 11 точки.

Йере Вучица бе най-резултатен за Академик Пловдив с 21 точки и 7 борби. Васил Бачев вкара 16 и направи 5 асистенции. Джахий Карсън приключи с 11 точки. Николай Титков остана с 10.

И ОЩЕ: Самоковци не могат да използват двама от играчите си – Мирослав Васов и Николай Георгиев, който е със счупена ръка и това означава, че няма да играе в Панагюрище през следващата седмица.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Рилецо си осигури аванс още в началото чрез Николас Карвачо и Павлин Иванов за 13:5. Домакините отговориха чрез Васил Бачев и Обрад Томич за 16:21. Тройка на Трей Портър пък фиксира 24:16 след 10 минути игра. През втория период Академик направи серия от 10-0, за да излезе напред със 26:24. Самоковци обаче не се оставиха и чрез Златин Георгиев и Павлин Иванов си върнаха лидерството за 48:43.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След завръщане от съблекалните гостите се възползваха от грешки на съперника си и си осигуриха двуцифрен аванс чрез Трей Портър, Павлин Иванов и Брендън Браун за 75:61. През последната четвърт Рилецо не изпусна инициативата, след като стигна до +19 точки в своя полза.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Рилски спортист е лидер с баланс от 16-2, докато пловдивчани са пети с 8 победи и 10 загуби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата състава ще се изправят един срещу друг в първия 1/4-финал за Купата в Панагюрище на 11 март. Двубоят ще бъде от 17.00 ч. и ще бъде предаван по Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани