12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияРилски спортист възкръсна с победа в мач №3 в "Универсиада"

Рилски спортист възкръсна с победа в мач №3 в „Универсиада“

Момчетата от Самоков намалиха изоставането си във финалната серия до 1-2

КАКВО СЕ СЛУЧИ: С драматична, но заслужена победа с 94:89 като гост в зала „Универсиада“ в София, Рилски спортист сътвори изключителен обрат в третата четвърт и с много характер и хладнокръвие показа, че все още е жив и не е готов да се предаде в сблъсъка срещу Левски Лукойл за златните медали в НБЛ този сезон.
КАКВО ПРЕДСТОИ: Така момчетата на Людмил Хаджисотиров оцеляха в много тежък психологически момент и намалиха резултата в серията до 1-2 победи, запазвайки все още реални шансове за титлата, която никога преди не са печелили в историята си. Мач №4 от плейофа е в сряда (26.05) отново в „Универсиада“, а единственото сигурно нещо в момента е, че тогава със сигурност няма да стане ясен новият шампион.
И ОЩЕ: Без значение кой ще се пребори за успеха на 26 май, двата отбора ще се завърнат за петия си епизод от съперничеството си в Самоков в събота (29.05). Именно там, в първите две срещи, Левски шокира носителя на Купа България 2021 на два пъти: 89:85 на 19 май и с 87:79 два дни по-късно.
НАЙ-ДОБРИ: Невероятен мач изигра исполинът от Рилски спортист Николас Карваджо, който буквално попиля „сините“ с мощните си изяви в подкошието: 22 точки и 15 борби на сметката му на практика предрешиха развръзката на сблъсъка. С 21 точки се отличи американецът Брендън Браун, а Павлин Иванов бе солиден на терена в София със 17 точки срещу бившия си тим.
За Левски над всички бе сърбинът Данило Дасич с 19 точки, към които добави и 6 овладени под ринговете топки. Тайрън Брейзълтън също вкара 19 точки за домакините, а Кийт Бенсън се прибра в съблекалнята с 14.
РАЗВРЪЗКАТА: Безспорно всичко се преобърна в третия период. Това бе единствената четвърт от общо четири, които Рилски спортист спечели, останалите три бяха в полза на Левски, но какво от това. Самоковци се върнаха на паркета преобразени след почивката и пречупиха домакините, нанизвайки им 31 точки. „Сините“ се вдигнаха на щурм и в заключителния период на два пъти стопиха изоставането си от двуцифрено, до 4 точки, но веднъж усетил своята златна възможност, Рилецо не я пусна до самия край и гарантира минимум 5 мача във финалната серия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани