5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаРилски спортист във ФИБА Къп от януари 2021 г.

Рилски спортист във ФИБА Къп от януари 2021 г.

ФИБА Европа въведе промяна в начина на провеждане на турнира

Рилски спортист ще трябва да изчака известно време преди да се завърне официално на европейската сцена. От ФИБА Европа обявиха, че новият сезон във ФИБА Къп ще стартира на 6 януари 2021 г.

Това решение е взето заради ситуацията, свързана с пандемията около коронавирус и ограниченията, налагани заради пътуванията в отделните страни на Стария континент.

Рилски спортист попада в група Б във ФИБА Къп през 2020/2021. Негови съперници там ще бъдат украинските Киев и Прометей, както и победителят от двойката от квалификацията в Шампионската лига Балкан/Минск, ако той не успее да се проправи път до групите в ШЛ.

Отборите в редовния сезон на ФИБА Къп ще бъдат разделени в четири групи по шест състава, като ще има и една група с три тима. Победителите от групите плюс 2-та най-добри втори отбора ще продължат участието си във втория етап на турнира. В Топ 16 ще се играе на разменено гостуване.

ФИБА Европа си запазва опцията да организира самостоятелни турнири, подобно на квалификацията в Шампионската лига. Конкретни предложения за тях ще има на следващото заседание на Борда през октомври.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани