12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияРилецо не отстъпи нито за миг в треньорския дебют на Любо Киров

Рилецо не отстъпи нито за миг в треньорския дебют на Любо Киров

Самоковци взеха преднина в дуела с Академик от полуфиналите в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист започна с успех на старта на полуфиналите в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ носителят на Купа България 2021 надви Академик Пловдив с 89:84, за да поведе с 1-0 в серията от втория етап в плейофите на мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Срещата бе треньорски дебют в лигата за помощника от щаба на Рилски Любомир Киров, който заместваше на пейката старши-треньора Людмил Хаджисотиров. Последният е със здравословни проблеми.

НАЙ-ДОБРИ: Брендън Браун се отчете с 26 точки и 5 асистенции за Рилски спортист. Павлин Иванов и Алекс Симеонов добавиха по 12. Николас Карвачо и Трей Портър приключиха с по 10 точки и 5 борби.

Джахий Карсън и Обрад Томич бяха най-добри за Академик Пловдив с по 17 точки. Йере Вучица остави срещу името си 12 и 8 борби. Николай Титков остана с 10 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци бяха по-съсредоточени в началото и си осигуриха аванс от 8 точки за 18:10 чрез Алекс Симеонов, Мирослав Васов и Павлин Иванов. Отговорът на Академик бе през втория период, дошъл чрез Николай Николов, Обрад Томич и Николай Титков за 38:39. Тройка на Алекс Симеонов даде глътка въздух на домакините за 42:38.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гостите се докопаха до равенство чрез Йере Вучица и Джахий Карсън за 46:46. Рилски отвърна чрез Тихомир Желев и Брандън Браун за 59:48. Никoлай Титков и Тони Гуджино все пак оставиха надежди на пловдивчани за 58:66. През последните 10 минути Академик продължи да се бори и се доближи след 84:85 чрез Джахий Карсън, Йере Вучица и Васил Бачев. Драмата бе на лице 30 секунди преди края. Обрад Томич обаче седна на пейката, изчерпал лимита си от пет фаула. Четири успешни наказателни удара на Брендън Браун и Павлин Иванов подпечатаха успеха на Рилски спортист с 89:84. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет двубоя. Вторият мач ще бъде на 7 май от 19.00 ч. отново в Самоков, като ще бъде предаван пряко по Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани