3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияРилецо излезе първи в НБЛ

Рилецо излезе първи в НБЛ

Самоковци надиграха Черноморец в официалния треньорски дебют на Васил Евтимов

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист се изкачи на първо място във временното класиране на НБЛ с баланс от 3-1. Селекцията на Людмил Хаджисотиров се завърна с победа в елита след пауза от две седмици, след като надигра Черноморец със 100:86 в мач от 4 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: Двубоят бе първи за бургазлии в шампионата при мъжете през този сезон, след като тимът бе под карантина, заради случаи на коронавирус през октомври. Срещата бе и официален треньорски дебют за бившия национал на България и носител на Купа Сапорта от 2001 г. с Маруси Васил Евтимов начело на бургаския отбор.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Карвачо поведе колоната на реализаторите за Рилски спортист с 24 точки. Алекс Симеонов добави 21 и 5 борби. Брендън Браун оформи дабъл-дабъл – 17 точки и 11 асистенции. Трей Портър също стигна до двойните показатели – 11 и 10 борби. В игра за първи път през 2020/2021 се появи Тихомир Желев, който в последно време имаше проблеми с контузия.

Дианте Болдуин бе най-добър за Черноморец с 23 точки и 9 борби. Евгени Хаджирусев се разписа с 18 и 5 асистенции. Марвин Смит остана с 11 точки и 6 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Гостите започнаха ударно и след 36:16 в първите 10 минути дръпнаха с двуцифрена разлика. До почивката бургазлии на два пъти намаляваха пасива си до 11 точки чрез Евгени Хаджирусев и Дианте Болдуин за 45:56. След паузата воден от триото Николас Карвачо, Брендън Браун и Алекс Симеонов Рилецо стигна до крайното 100:86.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 ноември Черноморец ще гостува на Балкан в отложен мач от 1 кръг в НБЛ. Три дни по-късно Рилски спортист ще приеме Спартак Плевен в среща от 5 кръг.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани