1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияРилецо запазва върха в НБЛ след 16 тройки

Рилецо запазва върха в НБЛ след 16 тройки

Самоковци спечелиха дербито срещу Левски Лукойл у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист отново показа защо е лидер в класирането на НБЛ. В своята “Арена Самоков” тимът на Людмил Хаджисотиров надигра Левски Лукойл с 93:79 след 16 тройки в дербито на 19 кръг в мъжкия ни елит. Това е втори успех за самоковци над този съперник в лигата през сезона.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов поведе колоната на реализаторите за Рилски спортист с 21 точки, от които 5 точни стрелби зад дъгата, допълнени от 7 борби. Брендън Браун добави 18. Павлин Иванов се отчете със 17 точки. Тихомир Желев отбеляза 14. Николас Карвачо овладя 10 борби.

Христо Захариев наниза 22 точки за Левски Лукойл плюс 5 борби. Тайрън Брейзълтън и Кийт Бенсън реализираха по 12. В игра се завърна Йордан Минчев, който остана на паркета 28 минути и се разписа с 9 точки и 3 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци стартираха ударно в нападение и навъртяха 32 точки за 10 минути чрез Павлин Иванов, Златин Георгиев и Алекс Симеонов. От своя страна столичани вкара едва 18 точки. През втория период Левски Лукойл заигра по-агресивно и намали изоставането си до 4 точки за 40:44 чрез Тайрън Брейзълтън и Христо Захариев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гостите се възползваха от няколко грешки на Рилецо и стигнаха до равенство за 47:47 след успешни атаки на Йордан Минчев и Кийт Бенсън. Домакините отговориха със серия от 10-0, направена от Павлин Иванов, Николас Карвачо и Брендън Браун, за 57:47 в своя полза. Йордан Минчев и Христо Захариев пък фиксираха 64:71 след 30 минути. През последната четвърт Рилецо не се огъна и чрез Тихомир Желев, Алекс Симеонов и Деян Карамфилов отново дръпна с 81:64, а оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: “Сините” останаха без Чавдар Костов, който получи контузия в края на първото полувреме и повече не се завърна в игра. На паркета по екип не бе и Венцислав Петков. Извън игра все още е и капитанът Асен Великов.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Рилецо е на върха в подреждането с баланс от 15-2, докато столичани са втори с 13 успеха и 4 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 март Рилски спортист ще гостува на Академик Пловдив, а Левски Лукойл ще приеме Берое.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани