19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАРецитал на Джими Бътлър прати Маями - Бостън в седми мач (видео)

Рецитал на Джими Бътлър прати Маями – Бостън в седми мач (видео)

47 точки за крилото и трета победа за Хийт във финалите на Изток

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями отказа да се предаде и стигна до седми решителен мач във финалите на Източната конференция в НБА. „Горещите“ надделяха над Бостън със 111:103 като гости за 3-3 победи в серията за златото.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър наниза рекордните за себе си в плейофите на най-силното първенство в света 47 точки за Маями, демонстрирайки едно от най-добрите представяния на играч, изправен пред елиминация. Крилото бе 16/29 при стрелбата си от игра и 11/11 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той се отчете с 9 борби и 8 асистенции.

От неговите колеги Кайл Лаури оформи дабъл-дабъл – 18 и 10 асистенции. Макс Струс вкара 13 точки.

Джейсън Тейтъм бе най-добър за Бостън с 30 точки и 9 борби. Дерик Уайт се включи от пейката с 22 и 5 асистенции. Джейлън Браун финишира с 20 точки, 6 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: В най-продължителния двубой от серията Бостън излезе напред с 97:94 след тройка на Дерик Уайт по-малко от 5 минути преди края. Кайл Лаури реализира 5 поредни точки, а играчите Хийт бяха автори на 11 от следващите 13 точки в срещата, с което взеха контрола над нея. В последната част пък Джими Бътлър вкара 17 точки от своя актив.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Маями ще има възможността да се бори за място на финалите в НБА у дома. Решителният седми мач от серията срещу Бостън ще бъде на 30 май. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани