13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАПърви трипъл-дабъл за Девин Букър, Финикс поведе с 1-0 във финала на...

Първи трипъл-дабъл за Девин Букър, Финикс поведе с 1-0 във финала на Запад (видео)

"Слънцата" изковаха своя успех в самия край на двубоя срещу Клипърс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс продължава фурора си в плейофите на НБА и стартира с победа във финала на Запад. Макар и без Крис Пол, „слънцата“ надвиха Лос Анджелис Клипърс със 120:114 у дома, за да поведат с 1-0 в спора за златото в своята конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър стана първият играч на Финикс с трипъл-дабъл в плейофите на НБА след Стив Неш, оставяйки срещу името си 40 точки, 13 борби и 11 асистенции, като бе 15/29 при стрелбата си от игра. За гарда това е първи трипъл-дабъл в кариерата му в най-силното първенство в света.

От неговите колеги Диандре Ейтън се разписа с 20 и 9 борби. Майкъл Бриджис се отчете с 14 точки.

Кауай Ленърд не игра за Клипърс, заради контузия. В негово отсъствие Пол Джордж приключи с 34 точки и 5 асистенции. Реджи Джаксън вкара 24 плюс 6 борби. ДеМаркъс Казънс остана с 11 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Победителят бе определен през последната четвърт, която стартира с равенство за 93:93. Сънс направиха серия от 12-2, за да дръпнат със 105:95, но Клипърс не се отказаха. Тройка на Терънс Ман за 114:116 22 секунди преди края им даде нов шанс. Девин Букър обаче се погрижи тимът му да вземе седми пореден успех със забивка и два успешни наказателни удара за крайното 120:116.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач между Финикс и Клипърс ще бъде на 23 юни.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани