9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияПърви случаи на коронавирус в НБЛ през новия сезон

Първи случаи на коронавирус в НБЛ през новия сезон

Общо шестима от Черноморец са дали положителни проби

Първи случаи на коронавирус в НБЛ през новия сезон бяха констатирани. Петима баскетболисти на Черноморец, както и треньорът Васил Евтимов са дали положителни проби за COVID-19, съобщават от лигата чрез официалния си сайт.

Това означава, че срещата между бургазлии и Балкан от 1 кръг в шампионата се отлага. Мачът веднъж бе пренасрочен, заради стомашен вирус в лагера на “акулите”, като трябваше да се проведе на 14 октомври от 18.30 ч. в “Арена Ботевград”.

Eто и какво гласи правилникът на НБЛ по тази тема:

Всяко лице в системата на БФБаскетбол (състезател, треньор, друго лице, изпълняващо функция в отбора, служител на БК или БФБаскетбол, член на УС или комисия на БФБ, длъжностно лице или персонал на баскетболна зала) с положителен резултат от PCR тест незабавно се изолира до пълното му оздравяване, което се установява съгласно утвърдения от здравните власти начин.

Всяко лице от системата на БФБаскетбол, което е близко контактно лице с пациент с COVID-19 се изолира за срок от минимум 14 дни и няма право да влиза в спортната зала и да участва в тренировки и официални срещи. Ако в този период има насрочена официална среща на отбора и близкото контактно лице (лица) представи на дежурния представител негативен резултат от PCR тест, взет до 72 часа преди срещата с оригинален подпис и печат от лицензираната за това лаборатория, то може да бъде допуснато до участие в срещата.

Според последната заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев:

При установяване на положително тествано или заразено с COVID-19 лице, независимо с или без симптоматика, което директно или индиректно участва в състезателния процес, същото се изолира и поставя под карантина. Всички останали лица – състезатели, спортисти, треньори и други длъжностни лица подлежат на незабавно изследване по метода PCR, като при два отрицателни резултата от проби, взети в два последователни дни, могат да продължат участието си в състезателния процес.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани