8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияПърва домакинска победа за Рилецо в НБЛ през 2020/2021 (видео)

Първа домакинска победа за Рилецо в НБЛ през 2020/2021 (видео)

Самоковци изнесоха лекция на Ямбол

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели за втори пореден път в НБЛ през 2020/2021. В своята “Арена Самоков” отборът на Людмил Хаджисотиров нямаше проблеми срещу Ямбол след 83:64 в двубой на 3 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Рилецо все още не може да разчита на Тихомир Желев, който не е напълно възстановен от контузия. В негово отсъствие центърът Николас Карвачо отбеляза 15 точки плюс 7 борби. Трей Портър се включи от пейката с дабъл-дабъл – 14 и 10 борби. Павлин Иванов се разписа с 13 точки. Алекс Симеонов и Мирослав Васов финишираха съответно с 11 и 10.

Кръстан Кръстанов бе най-добър за Ямбол с 13 точки и 5 борби. Ерик МакГил го последва с 12 и 5 асистенции. Евгени Василев остана с 10 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Самоковци държаха инициативата през по-голямата част от двубоя, като си осигуриха двуцифрена преднина след първите 10 минути за 27:11. От своя страна, гостите имаха предимство само през последната четвърт след 21:14, но това не им помогна да притеснят съперника.

Рилски овладя подкошието, след като грабна общо 48 срещу 33 борби за отбора на Тони Дечев. Освен това, домакините показаха и по-добра успеваемост в стрелбата от игра – 52% срещу 33% за противника.

И ОЩЕ: Самоковци имат в актива си и 1 загуба, като заемат второ място във временното класиране, записвайки първи домакински успех в НБЛ. Ямболии пък са с баланс от 1-1, като се намират на пета позиция в подреждането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 ноември Рилски спортист трябва да гостува на Черноморец, който през последните седмици е обхванат от случаи на коронавирус. Ден по-късно (на 2 ноември) Ямбол ще приеме лидера Левски Лукойл, който все още няма загуба през този сезон.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани