10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЛайфстайлПродадоха на търг екипа на Стеф Къри от мач №1 от финалите...

Продадоха на търг екипа на Стеф Къри от мач №1 от финалите в НБА през последния сезон

Униформата на гарда бе оценена на $203 330

Стеф Къри е любимец не само на феновете отвъд океана, но и на колекционерите. Екипът на 4-кратния шампион в НБА от мач №1 във финалите от последния сезон срещу Бостън е продаден на търг за $203 330, съобщават американските медии.

34-годишният баскетболист носи същата униформа в двубоя, в който подобри рекорда в НБА за най-много тройки във финали в една част – 6 точни стрелби от далечно разстояние в първия период при загубата на своя Голдън Стейт от Селтикс със 108:120. В тази среща той реализира общо 34 точки.

Стеф Къри с още един рекорд (видео)

Впоследствие Стеф Къри изведе Уориърс до титла №7 в историята на клуба след 4-2 победи над Бостън във финалите в най-силното първенство в света. Освен това, 188-сантиметровият гард стана MVP в решителната последна серия в лигата.

Стеф Къри – МVP на финалите в НБА (видео)

Една от причините стойността на колекционерските артикули, свързани със Стеф Къри, да се увеличи напоследък, е това, че той стана един от 10-те играчи в историята, спечелили наградата за MVP на финалите и още две такива за Най-полезен играч в НБА (б.а – от 2015 и 2016 г.). В добавка, участникът в 8 издания на Мача на звездите отвъд океана е автор на най-доброто постижение по отбелязани тройки в лигата за всички времена. Нещо, което стори през декември 2021 г.

Стеф Къри прати в миналото рекорда на Рей Алън и стана стрелец №1 за всички времена (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани