8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориПищиков сред най-добрите реализатори, Бъчков в Топ 10 по борби на европейското

Пищиков сред най-добрите реализатори, Бъчков в Топ 10 по борби на европейското

Двамата баскетболисти от юношеския ни национален отбор оставиха следа в Плоещ

Двама баскетболисти от юношеския ни национален отбор намериха места сред най-добрите в индивидуалните класации на европейското първенство, Дивизия Б, което се проведе в Румъния. Това са Илиян Пищиков и Христо Бъчков. 

Илиян Пищиков се нареди на осмо място сред най-добрите реализатори на турнира в Плоещ, записвайки средно по 16.6 точки в 8-те двубоя на България в северната ни съседка. 18-годишният баскетболист е втори по процент успеваемост в стрелбата от фаул линията – с 82.9%. Освен това, срещу името си в статистиката той оставя и средни показатели от 4.1 борби и 1.8 асистенции.

Христо Бъчков е седми по борби, овладявайки по 8.6 отскочили от двата ринга топки в 8-те срещи на нашите на румънска земя. Освен това, 199-сантиметровият бургазлия е трети по процент успеваемост в стрелбата от игра – 57.4% и пети в стрелбата от средно разстояние (61.9%). Крилото, който има и 2 дабъл-дабъла на европейското, допълва сметката си и със средно по 10.4 точки и 1.8 асистенции.

Илиян Пищиков, Христо Бъчков и компания се наредиха на 16-то място в крайното класиране на европейското първенство, Дивизия Б в Румъния. В последния си мач от надпреварата нашите отстъпиха на Грузия с 41:64.

Юношите заеха 16-то място на европейското в Румъния (видео)

Победител стана Швеция след победа във финала над Дания със 79:66. Бронзът отиде при Финландия след успех над Исландия със 72:66.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани