12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияПетър Георгиев: Много трудно се прави спорт в такава ситуация

Петър Георгиев: Много трудно се прави спорт в такава ситуация

Изискванията на ФИБА Къп към нас са жестоки, допълва президентът на Рилски спортист

Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев изгледа последния двубой на тима за 2020 г. в НБЛ. Самоковци победиха Берое със 74:64, записвайки седми пореден успех в първенството при мъжете.

7 поред за Рилецо в НБЛ

Пред камерите на Max Sport 2 инж. Петър Георгиев говори за представянето на Рилецо до момента, за ситуацията в родния баскетбол и за предизвикателството да се организира турнир, който ще бъде част от груповата фаза на ФИБА Къп, в условията на пандемия. Ето и какво каза той:

Доволен съм от представянето на отбора, разбира се, все пак първенството спира за месец, има болни. Много трудно се прави спорт в такава ситуация. Смятам, че тази година Рилски спортист е комплектован доста добре. Едва през последната седмица обаче нещата бяха малко по-нормални, като 12 човека водеха тренировъчен процес. Винаги има по някой болен. Да се надяваме, че оттук нататък няма да е така”, заяви инж. Петър Георгиев.

Моята мечта през всичките тези години, в които съм част от баскетбола, ако може да стигнем до момента, в който петима състезатели от Самоков ще бъдат в основната петица. Знам, че това е невъзможно и никъде не се случва. Решихме тази година да дадем възможност на българите да покажат какво могат. Баскетболът през последните години, с вкарването на доста качествени чужденци, заслужава да бъде един от най-интересните и гледани спортове в България”, добави президентът на Рилецо.

По отношение на баскетбола, винаги е трудно. Тази година, която идва, ще участваме в европейските клубни турнири. В Самоков ще има надпревара от ФИБА Къп. Изискванията към нас са жестоки, като ги четем и се чудим как ще ги спазим. Дори хората, които чистят залата, не могат да се приберат вкъщи. Така че много тежък турнир ни предстои през януари. Поне засега не виждам по-интересен”, завърши инж. Петър Георгиев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани