15.8 C
София
сряда, април 17, 2024
НачалоБългарияПетър Георгиев за скандала в Черно море Тича: Трябва да сме безкомпромисни

Петър Георгиев за скандала в Черно море Тича: Трябва да сме безкомпромисни

Ако в моя отбор се случи такова нещо, сигурно на втория ден няма да има баскетбол в Самоков, казва още президентът на Рилски

Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев коментира пред Max Sport скандала в родния баскетбол след информацията, изнесена по-рано днес от президента на Черно море Тича Георги Ганчев за участие на тима в уредени мачове. Това се случи по време на почивката на втория двубой от финалите в НБЛ между самоковци и Левски Лукойл.

Това е недопустимо и най-вече за хора като мен, които даваме пари за баскетбола. Ако в моя отбор се случи такова нещо, сигурно на втория ден няма да има баскетбол в Самоков. Не може човек да си дава парите, да прави нещо, да има школа, ако това е истина, всичко трябва да излезе наяве. Независимо коя е причината, дали се купуват или продават мачове, това е отвратително„, заяви Петър Георгиев.

През годините се чувал слухове, но това не може да се докаже. Специално за нашия отбор да кажа, че не съм чувал поне от две години, такова нещо не знам. Трудно е за доказване това, но дали съдиите ще се купуват или играчите ще продават мачове е едно и също. Трябва да сме безкомпромисни към такова поведение, независимо дали става дума за съдии или играчи. Всички трябва да застанем твърдо. Може един човек да се хване, но трябва да се изхвърли от баскетбола. Недопустимо е такова нещо“, добави президентът на самоковци.

Скандал в баскетбола: Отбор от НБЛ замесен в уредени мачове

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани