15.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоЕвропаПети пореден финал на европейско за Франция при жените (видео)

Пети пореден финал на европейско за Франция при жените (видео)

Финалистът от предишния шампионат на Стария континент отстрани от пътя си Беларус

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Франция се класира на финал на европейко за жени за пети пореден път. Селекцията на Валъри Гарние се наложи над Беларус със 73:61 в първия полуфинал на турнира във Валенсия.

И ОЩЕ: Един от реферите на първия полуфинал на шампионата на Стария континент при дамите бе Мартин Хорозов, който получи пореден наряд в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Енден Мийем се превърна в главно действащо лице за Франция на паркета. Баскетболистката на Минесота Линкс в женската НБА навъртя 24 точки на сметката на своя тим, като бе 9/16 при стрелбата си от игра, като добави и 7 борби.

От нейните съотборнички Сандрин Груда овладя 10 борби плюс 6 точки.

Александра Бентли бе най-добра за Беларус с 23 точки. Анастасия Верамейенка остави срещу името си дабъл-дабъл – 14 и 13 борби.

СТАТИСТИКА НЕ ЛЪЖЕ: Французойките направиха повече асистенции – 20 срещу 11 завършващи подавания за съперника. Освен това, сребърният медалист от Евробаскет 2019 допусна по-малко технически грешки – 12 срещу 16 за Беларус.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Франция ще се бори в неделя от 22.00 ч. за първо злато на европейско от 2009 г. Другият финалист ще бъде Сърбия. Беларус пък ще спори за бронза с Белгия.

СТАТИСТИКА ОТ БЕЛАРУС – ФРАНЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани