10.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаПау Гасол: Намирам тази възможност за нещо много специално

Пау Гасол: Намирам тази възможност за нещо много специално

Шарас се опитва да бъде наистина дисциплиниран с нас, допълва 40-годишният баскетболист

След 20 години далече от Барселона Пау Гасол се завърна и е мотивиран да добави към впечатляващата си визитка първи трофей в Евролигата. 40-годишният баскетболист ще стане част от Финалната четворка в турнира на богатите, която ще се проведе в Кьолн през следващите няколко дни.

Обичам играта. Мисля, че съм показал, че откакто започнах да играя продължавам да обичам конкурентоспособността в нея. Намирам тази възможност за нещо много специално – да бъда част от този отбор и да помагам с каквото мога, особено в такива моменти. Това е просто нещо, което чувствам отвътре. Чувствам благодарност към тази игра и това, което ми даде“, заяви Пау Гасол пред медиите в Германия.

„Интересно е, защото Шарас винаги е бил страхотен играч, велик лидер, страхотен гард. Винаги покаваше много страст, много емоция. Но мисля, че сега той разбира, че е треньор и трябва да обръща внимание на много други подробности, да се съсредоточи върху силните страни, които може би не са били негови по онова време като играч. Знае колко важно е да се играе добре в защита, физически, да се покрива пространството и да се общува. Неща, които са много, много важни в защита. Той се опитва да бъде наистина дисциплиниран с нас и да ни накара да разберем колко важно е всяко притежание и себераздаването от двете страни на паркета“, допълва двукратният шампион в НБА с Лейкърс.

По-късно днес от 22.00 ч. Пау Гасол и Барселона ще се изправят срещу Армани Милано във втория полуфинал от Финалната четворка в Евролигата.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани