12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориПау Гасол: Медали се печелят трудно и трябва да бъдат ценени

Пау Гасол: Медали се печелят трудно и трябва да бъдат ценени

Олимпиадата в Токио е награда за мен, смята двукратният шампион в НБА

Една от легендите на европейския баскетбол и на Испания Пау Гасол смята, че участието му на Олимпиадата в Токио ще бъде награда за упоритата работа, свършена от него в залата след контузията в крака. По тази причина 40-годишният баскетболист не игра две години.

След всичко, което преживях, това е страхотна награда, страхотен подарък. По тази причина се опитвам да се наслаждавам на всеки един ден на терена със съотборниците ми„, казва Пау Гасол пред испанската агенция EFE.

До този момент двукратният шампион в НБА с Лейкърс има два сребърни медала от Олимпиади, както и един бронзов. 

И в двата загубени финала срещу американците се опитвахме да се противопоставим до самия край, като този в Пекин бе по-несигурен. Играхме срещу страхотни американски баскетболисти. Остана усещането, че сме дали всичко от себе си и че не сме далече. Никога не сме били тъжни след тези поражения. Медали се печелят трудно и трябва да бъдат ценени. Бронзът в Рио бе важен„, споделя първенецът на Испания с Барселона през 2020/2021.

„Ла Фурия“ ще бъде в група с Аржентина, Япония и победителя от квалификацията в Каунас на Игрите в Токио.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани