9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаПау Гасол: Една от мечтите ми е да спечеля трофея в Евролигата...

Пау Гасол: Една от мечтите ми е да спечеля трофея в Евролигата (видео)

Никога не съм бил далече от Барселона, искам да помогна с опита си, казва още легендарният баскетболист

Легендата Пау Гасол официално бе представен като играч на Барселона, след като се завърна наскоро в родната си Испания. Двукратният шампион в НБА с Лейкърс си постави за цел трофея в Евролигата, който все още няма във визитката си.

Една от най-големите ми мечти е да спечеля трофея в Евролигата, който все още нямам. Аз не съм същият Пау, който напусна преди 20 години. Аз съм различен играч. Това ме прави още по-специален. Надявам се да помогна на отбора с целия си опит“, заяви пред медиите в Испания Пау Гасол.

Отбор от такава класа винаги трябва да се изправя пред големите очаквания. Това е натискът, от който се нуждаe тим като Барселона. Работим усърдно, следваме плана. Няма да се вълнувам прекалено, но сме на прав път. Радвам се, че отново ще мога да се състезавам. Няма конкретна дата за завръщането ми. Надявам се да е скоро„, допълни 40-годишният баскетболист.

Това, което ме интересува сега е следващата тренировка. Не искам да завърша кариерата си заради контузия, което се случва на много други баскетболисти. Искам да го направя играейки. Ето по тази причина съм тук„, признава Пау Гасол, който ще опита да се върне към добрата си форма и да бъде готов за Олимпиадата в Токио.

Никога не съм бил далече от Барселона. Представях клуба пред целия свят и в САЩ. Работих с школата му в проекти, свързани с децата и популяризирането на този спорт. Сега се върнах и мога да помогна на страхотния отбор, воден от Шарас и на играчите, които са част от него“, смята MVP на Евробаскет 2015.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани