19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориПавлин Иванов: Щастлив съм, че моят набор постигна нещо и при мъжете

Павлин Иванов: Щастлив съм, че моят набор постигна нещо и при мъжете

Чувствах се длъжен на националния отбор, признава гардът

Един от героите, класирали България на Евробаскет 2022, Павлин Иванов сподели, че има няколко причини, които го карат да бъде доволен след успеха в Рига. Националът признава, че наистина е бил уверен в постигането на целта.

От цялата ситуация аз съм доста задоволен по няколко причини. Аз лично се чувствах длъжен на този отбор, тъй като имах контузия, която изискваше доста време, докато се открие и се лекува. През годините не съм показвал нивото, което трябва да показвам в националния тим. Това са част от нещата”, заяви Павлин Иванов по време на днешната пресконференция в Пресклуб България.

Друга причина е, че аз съм горд с всички момчета от отбора, но има една малка групичка от тях, с които сме печели най-много в националните отбори като подрастващите. Това са Димитър Димитров, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, Николай Стоянов. Наистина съм много щастлив, че този набор успя да постигне нещо и при мъжете”, каза още гардът.

Също така искам да благодаря на съпругата ми Рената, която поставих в доста кофти ситуация, защото както казахте станахме повече – родиха ни се близнаци. Реално аз съм ги видял точно два часа преди да заминем за Латвия. Най-лесно бе да кажа на треньора, че семейството е най-важно. Не ме разбирайте погрешно, семейството наистина е най-важно, но аз наистина вярвах в този успех и исках да бъда част от това, което знаех, че ще се случи. И това не го казвам просто така, аз наистина вярвах в тази победа. Затова сме задоволени и се радваме за този успех и за българския баскетбол”, завърши Павлин Иванов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани