9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориПавлин Иванов: В Грузия ще бъдат само класни отбори, но те не...

Павлин Иванов: В Грузия ще бъдат само класни отбори, но те не знаят кой е срещу тях

Всеки мач лидерът е различен, може би това ни прави добър тим, допълва гардът

При последната стрелба в мача ни взеха борбата в нападение след изтърван фаул. Не успяхме да задгърбим. Бяхме с 4-ма по-ниски, което ни помогна да се върнем в двубоя. Накрая просто поостъпих малко пред Муса, защото той е доста добър нападетел и си проси фаулове. Случва се да вкараш от 9-тия или 10-тия метър през ръка. Поздравявам го, но така е по-лесно, отколкото, когато падаш с 2 точки, той нямаше какво да губи и вкара. Затова е добър играч и играеше в НБА„, сподели Павлин Иванов след поражението от Босна и Херцеговина със 73:76 в последния мач на националния ни отбор в световните квалификации.

За мен най-важното е, че преди всеки мач, без значение срещу кого играем, виждам, че всички са готови да борят за победата. Без значение дали е Латвия, Босна и Херцеговина или някой друг, излизаме за успех и се борим до последно. Вече мислим за следващите предквалификации и след това за европейското. Важното е, че надграждаме. Ще дойде ден, в който това ще се отплати“, добави гардът.

Лидер няма как да се усещам. Това е национален отбор. Всеки мач лидерът е различен. Може би това ни прави добър тим. Другите отбори имат много класни играчи на хартия, на ниво НБА и Евролига. Ние имаме един играч на ниво Евролига и Дий Бост, както и млади играчи, които работят здраво„, допълни националът.

„Феновете виждат, че Дий Бост оставя сърцето си на терена за нашия отбор. Вярвам, че ще продължи така. Той идва тук, заради нас, а не заради нещо друго. При нас започна една градация, откакто Любо Минчев беше треньор и продължи при Росен Барчовски. Един преход. Очаквам тежка атмосфера в Грузия. Там ще бъдат само класни отбори, но те не знаят кой е срещу тях“, каза още Павлин Иванов, който отбеляза 7 точки в Сараево.

България се бори до края, но не успя в Сараево (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани