11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориОт ФИБА предупредиха: Никой не трябва да приема България лекомислено

От ФИБА предупредиха: Никой не трябва да приема България лекомислено

Националите ще поставят старт на участието си в световните квалификации на 26 ноември с визита на Литва

България ще има нелека задача в световните квалификации, които стартират в края на седмицата. Националите ще спорят с Литва, Чехия и Босна и Херцеговина в пресявките за шампионата на планетата през 2023 г. в Индонезия, Япония и Филипините.

Броени дни преди старта на световните квалификации, от ФИБА припомниха няколко факта за представителния ни тим. Ето и какво казват за „лъвовете“ от официалния сайт на пресявките:

България смая Латвия в Рига, за да си осигури място на европейското догодина. Това означава, че никой не трябва да приема този отбор лекомислено. Българите са участвали на световно и преди: през далечната 1959 г., когато финишират на седмо място„, пишат за селекцията ни от ФИБА.

Срещу себе си България ще има за съперници в група F отбори като Литва, който пропусна само веднъж участие на световно в последните си шест опита, финиширайки на 3-то място на шампионата на планетата в Турция през 2010 г., като Босна и Херцеговина, който ще се бори да се докопа до място сред най-добрите в света за първи път в историята си, и като Чехия, който бе една от изненадите в Китай през 2019 г. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани