13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаОт Евролигата сравниха Александър Везенков и Шейвън Шийлдс (видео)

От Евролигата сравниха Александър Везенков и Шейвън Шийлдс (видео)

Крилото на Олимпиакос ще се изправи срещу своя съперник утре (26 ноември) от 21.30 ч.

Александър Везенков и Олимпиакос ще спорят с Армани Милано в следващия си мач от Евролигата. Срещата ще се проведе утре (26 ноември) от 21.30 ч. на италианска земя.

По този повод от Евролигата направиха сравнение между две от водещите фигури в двата състава. Това са Александър Везенков и Шейвън Шийлдс. Ето и какво пишат за тях анализаторите:

Александър Везенков и Шейвън Шийлдс ще трябва да се потрудят, за да обърнат негативните тенденции, които белязаха мачовете на отборите им до момента. И двамата имат двуцифрени средни показатели, което допринася значително при успехите на техните отбори досега. 

Шейвън Шийлдс е най-добрият реализатор на Армани Милано, с по 12.1 точки на мач, допълнени от по 4.2 борби и 2.9 асистенции. Всъщност, той има 32 завършващи подавания в 11 двубоя, като до този момент не е имал повече от 50 асистенции на сезон. 

Една от най-важните черти на Шийлдс е последователността. Той може да се похвали с 10 или повече точки и поне 1 открадната топка в 9 от 11-те срещи на италианците в турнира до момента.

Александър Везенков преминава двуцифрената бариера за Олимпиакос в 7 мача, като в шест от тях има между 12 и 17 точки. Българинът се нарежда на второ място в три статистически категории за своя тим, със средни показатели от 11.4 точки, 5.5 борби и коефициент 14. Крилото на гръцкия гранд превъзхожда своя съперник в последните две, а освен това, има по-точен мерник при стрелбата си за две точки (58.5%). 

Когато се изправят един срещу друг, Шейвън Шийлдс и Александър Везенков не бележат много. През януари 2020 г. първият вкарва 14 точки с екипа на Баскония, а българинът има 9 точки при успеха на Олимпиакос с 80:70. Като част от Армани Милано американецът с датски паспорт има средни показатели от 5.6 точки и 1.8 борби, играейки срещу Везенков и неговия тим. При стрелбата си от средно разстояние в тези двубои Шейвън Шийлдс е 39.1%, както 18.2% зад дъгата.

Александър Везенков е малко по-успешен в тези сблъсъци, въпреки пестеливата си игра. 26-годишният баскетболист има средно по 7 минути в тях, както и по 3 точки след едва 11 опита за стрелба в мачовете срещу Шийлдс от 2018/2019 насам. 

Сега Александър Везенков и Шейвън Шийлдс са готови да оставят тези цифри в миналото, показвайки най-добрия баскетбол в кариерите си в последните два сезона. Двамата могат да дадат разликата за своите отбори в битката на два от тимовете от Топ 5 в Евролигата.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани